PRPL. SLC’s 80s Horror Conjurer

LJ Deherrera, or as we know him, PRPL, is a multitextured artist that utilizes his artistic capabilities to manifest some of the best electronic music that has come to our attention. Notably, and most interestingly, his infusion of horror and the aesthetic of the color purple is a major component to what makes PRPL so unique. In addition, he doesn’t stop there, he’s a graphic design wiz!
Without further ado, please welcome LJ, AKA, PRPL!

 

Question 1: What can you tell us about the origin story behind the alias PRPL?

Answer 1: The alias originated from trying to separate an old alias, one was meant to be harder while another more melodic. As for the name, I have always been fascinated by the color purple and the atmosphere around it.

prpl4

Question 2: The total vibe and general attribute of your music are very dark, ominous, and has a horror feel to it. Where does this liking derive from?

Answer 2: It comes from 80s style horror movie covers and scores, but for upcoming projects, it’ll shift more towards a more synth-wave vibe. I’m still working on transitioning from the dark heavier stuff to a more melodic tone.

Question 3: You are also very talented in graphic design. Where does this come from?

Answer 3: Art has always been a big part of my life and it’s something to add to my range in terms of artistic expression.

Question 4: Who is your scope as far as collaborations go?

Answer 4: At the moment I don’t have anyone specific in mind, but I’m open to working with new people.

prpl3

Question 5: With remixes of tracks from Z&Z, Felguk, Marilyn Manson, Lana Del Ray, and Post Malone. What can we expect next as far as iconic artists go?

Answer 5: There are a couple remixes I’m working on and plan to release soon, I won’t say much about those just know they’ll be out soon. As for future projects, I would like to work on remixes of Knife Party, Skrillex, and Joji.

prpl2

Question 6: What is your favorite part of the SLC scene? Least favorite aspect as well?

Answer 6: My favorite part would be the range of styles and genres. Like you could go to one club and they’ll be playing house and another would be playing dubstep and so on.

My least favorite part would be two things, one is the lack of a synth-wave scene. It’s still new and not necessarily kicked off yet. Another would be the huge amount of cliques and lack of inclusiveness, yes we are all part of the scene but if you’re not part of a clique it’s hard to get booked.

Question 7: What sort of creative process went into your works “Destroyer of Worlds EP” and “Alien EP“?

prpl5

 

Answer 7: So it’s actually really funny but the Alien EP is a meme response to the area 51 raid going on at the time. The Destroyer of Worlds EP was influenced by the fall and watching 80s horror movies during the time, the scores really capture me and it sets a nice vibe. I also really love Halloween.

prpl

Question 8: Where does the infatuation with 80’s music come from?

Answer 8: I grew up on 80s movies even though I was born in ’91. The movie scores, even 80s pop songs always fascinated me, and then 5 years ago I discovered synth-wave and it brought back that nostalgia for me and I decided to implement it in my style.

Question 9: What can we expect next in the life of PRPL?

Answer 9: Original visuals, more range, vocals done by me, and even an album.

Question 10: Who do you fervently believe deserves more credit and light in their musical journey? Give them a healthy shout-out!

Answer 10: For locals, I’d have to give a big shout-out to Thrillogy and Lenix IX.

Thank you so much LJ, it’s been a serious pleasure! You are an inspiring producer, not only in the spectrum of music but to horror fans alike.
Keep up the phenomenal work. Until next time!

FOLLOW PRPL
Facebook
SoundCloud

Instagram
Twitter
Webpage
BOOKING

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s